جشنواره های دانشگاهی

توجه :

دانشگاه هایی که اقدام به برگزاری جشواره رویش دانشگاهی نموده اند می توانند گزارش برگزاری جشنواره به همراه عکس و پوستر جشنواره را  به ادرس Kanounha@msrt.ir ارسال نمایند تا در قسمت دانشگاه ها بارگذاری گردد.

دستور العمل برگذاری رویش دانشگاهی :

جشنواره رويش به عنوان عرصه تجلي توانمندي­ها و استعدادهاي ارزشمند كانون­هاي فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي بستر مناسب برای انعكاس ظرفيت­هاي قابل توجه كانون­ها است. بي ترديد براي رقم زدن رويشي نو و تبلور شعار فصل شكوفايي، برگزاري شايسته جشنواره­هاي رويش دانشگاهي گامي مهم به شمار مي­آيد كه با مشاركت و همكاري دانشگاه­ها و مراكز آموزش عالي سراسر كشور محقق خواهد شد.

بر اين اساس دانشگاه­ها برمبناي سياست­ها و راهبردهاي مدون جشنواره و طبق زمان­بندي تعيين شده نسبت به برگزاري جشنواره هاي رويش دانشگاهي طبق اين دستورالعمل اقدام نموده و برگزيده­هاي بخش­هاي مختلف و همچنين آثار و دستاوردهاي كانوني خود را پس از انجام ارزيابي و داوري به دبيرخانه جشنواره ملی رویش (سامانه) معرفي مي­نمايند.

1ـ2ـ برخي از مهم­ترين اهداف برگزاري جشنواره رویش دانشگاهی:

الف) نهادينه سازي هويت كانون­هاي فرهنگي و هنري دانشگاه­ها

ب) شناسايي و معرفي استعدادهاي شاخص و ناب دانشجويي در حوزه كانون­ها

پ) تشويق و ترغيب جامعه دانشگاهي به فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي

ت) تاكيد بر توانمندي­ مديريت­هاي فرهنگي و حوزه­­­هاي كارشناسي كانون­­هاي دانشگاه­ها و مراكز آموزش عالي

ث) ترویج فعالیت گروهی و قانون‌مند در دانشگاه­­ها

و ….

2ـ2ـ اركان جشنواره رويش دانشگاهي:

1ـ2ـ2ـ شورای سیاستگذاری جشنواره رویش دانشگاهي

2ـ2ـ2ـ دبير جشنواره رويش دانشگاهي

3ـ2ـ2ـ دبيرخانه جشنواره رويش دانشگاهي

1ـ2ـ2ـ شورای سیاستگذاری جشنواره رویش دانشگاهي:

به منظور برگزاري شایسته جشنواره رويش دانشگاهي، اين شورا با هدف سیاستگذاری، برنامه‌ريزي و نظارت بر فرایندهای برگزاری جشنواره، به رياست رئیس دانشگاه تشكيل مي‌شود. اعضاي(پيشنهادي) اين شورا عبارتند از:

– رئيس جشنواره (رئیس دانشگاه یا موسسه آموزش عالی)

– دبير جشنواره (معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون دانشجویی ـ فرهنگی و یا مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه)

ـ دبیر محتوایی (کارشناس فرهنگی کانون‌ها)

– دبير اجرايي(دبير شوراي هماهنگي کانون­های فرهنگی دانشگاه يا يكي از دبيران فعال كانون­ها)

تبصره: در صورت صلاحدید از نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برای عضویت در شورای سیاستگذاری دعوت به عمل آید.

2ـ2ـ2ـ دبير جشنواره رويش دانشگاهي:

دبير جشنواره دانشگاهي مسئوليت پيگيري امور اجرایی و محتوایی را بر عهده دارد. وي پس از تشكيل دبيرخانه با برنامه­ریزی مناسب و با مشاركت كارگزاران و فعالان دانشگاه و ساير مجموعه­هاي مرتبط نسبت به برگزاری جشنواره اقدام مي نماید. دبير جشنواره توسط شوراي سياستگذاري انتخاب و با حكم رئیس جشنواره به اين سمت منصوب مي­شود.

1ـ2ـ2ـ2ـ اهم وظایف دبیر جشنواره:

الف) .تعیین دبیر کمیته اجرایی و محتوایی

ب). تشكيل تيم اجرايي جشنواره و برگزاري جلسات كارشناسي (ترجیحاً از بین فعالان کانون ها)

پ). نظارت بر تشکیل کارگروه­های تخصصی اجرایی و محتوایی

ت). برنامه ریزی عملیاتی به منظور انجام امور مربوط به جشنواره در موعد مقرر

ث) . نظارت مستمر بر کیفیت اجرای جشنواره

ج). هم فکری و تعامل با فعالان و كارگزاران فرهنگي و جلب مشاركت آن­ها

چ). نظارت بر اجرای دستورالعمل ابلاغی جشنواره، در فرآیند اجرا و داوری ها

ح) .پیگیری جلب و جذب حمایت­های سازمان­ها، نهادها و دستگاه­های دولتی و غیر دولتی

خ) برگزاری اختتامیه و تقدير از برگزيدگان بخش­هاي مختلف جشنواره رویش دانشگاهي

د) برپایی نمایشگاه دستاوردها

3ـ2ـ2ـ شرح وظايف دبيرخانه رویش دانشگاهي:

برای اجرای منسجم این جشنواره، دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه­های برگزارکننده تشکیل مي­گردد که وظایف این دبیرخانه به شرح ذیل می باشد:

الف) برنامه‌ريزي و تدارك برگزاري جشنواره

ب) اطلاع رسانی و اعلام فراخوان رویش دانشگاهی در سطح دانشگاه

پ) هماهنگی برای انجام ارزيابي و داوري آثار و دستاوردهاي جشنواره رويش دانشگاهي

ت) معرفي آثار و دستاوردهاي برگزيده دانشگاه و ارسال به دبيرخانه هفتمين جشنواره ملي رويش

ث) مستند سازي و ارسال گزارش مكتوب و نتايج بخش­هاي مختلف جشنواره دانشگاهي به دبیرخانه دائمی

ج) ارتباط مستمر و منظم با دبیرخانه دائمی جشنواره رویش

3ـ2ـ زمان برگزاری:

زمان برگزاري جشنواره رویش دانشگاهي توسط شوراي سياستگذاري جشنواره دانشگاهي و مطابق با تقويم مندرج در اين دستورالعمل تعيين مي­گردد. زمان برگزاری پیشنهادی از نیمه آبان لغایت پایان آذر 1397 می­باشد. ضروری است پس از تعیین زمان برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی، برای هماهنگي بيشتر زمان بندی برگزاری به دبیرخانه دائمی جشنواره رویش اعلام گردد. نمایندگان تعیین شده از سوی دبیرخانه دائمی طبق زمان­بندی­های اعلام شده دانشگاه­ها، از روند برگزاری رویش دانشگاهی بازدیدهای لازم را به عمل خواهند آورد.

4ـ2ـ نحوه حضور دانشگاه­ها در جشنواره ملي رویش:

1ـ4ـ2ـ دانشگاه‌هايي كه اقدام به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي می­نمایند:

در اين بخش دانشگاه­ها بر مبناي برنامه­ريزي و امكانات خود و نيز دستورالعمل اجرايي این جشنواره طي بازه زماني اعلام شده (نيمه آبان تا پايان آذر ماه 97) اقدام به برگزاري جشنواره دانشگاهي مي­نمايند. توانمندي­ها و دستاوردهاي ارائه شده در اين جشنواره شامل مواردي مي­باشد كه از ابتداي سال تحصيلي 96- 97 تا پايان مهلت فراخوان رویش دانشگاهی به اجرا درآمده يا توليد شده است.

این دانشگاه­ها مي­توانند در تمام بخش­هاي رقابتي و غير رقابتي جشنواره ملي رويش شامل: بخش كانون برگزيده، بخش آثار و دستاوردهاي فردي و گروهي، نمایشگاه و غرفه برگزيده، دانشگاه برگزيده و بخش ويژه رقابتي شركت نمايند.

با هدف برگزاري هر چه بهتر اين جشنواره و ارتقاء سطح كمي و كيفي آن، معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در تامين بخشي از هزينه­هاي آن (به جزء دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی) مشاركت خواهد نمود. بر اين اساس در صورت درخواست دانشگاه و پس از برگزاري و ارسال گزارش و مستندات رویش دانشگاهی از این جشنواره­ها، حمايت به عمل خواهد آمد.

2ـ4ـ2ـ دانشگاه­هايي كه پیش از این رويش دانشگاهي را برگزار نموده اند:

دانشگاه­هايي كه پيش از ابلاغ این دستورالعمل و فراخوان جشنواره اقدام به برگزاري رويش دانشگاهي نموده­اند، نيز مي­توانند در تمام بخش­هاي رقابتي و غير رقابتي جشنواره ملی رویش شامل: بخش كانون برگزيده، بخش آثار و دستاوردهاي فردي و گروهي، نمایشگاه و غرفه برگزيده، دانشگاه برگزيده و بخش ويژه رقابتي شركت نمايند.

به اين منظور، ضروري است به مانند دانشگاه­هايي كه در صدد برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي هستند نسبت به احصاء، تدوين و ارسال مستندات برگزاري رويش دانشگاهي مطابق با شاخص­هاي اعلام شده در اين دستورالعمل اقدام نموده و مستندات و اسامي برگزيدگان و نمونه آثار را از طريق سامانه جشنواره ملی رویش به دبيرخانه دائمي ارسال نمايند.

تبصره: دانشگاه­هايي كه تمايل به برگزاري مجدد جشنواره دانشگاهي رويش را دارند، مي­توانند در نیم سال اول تحصيلي پيش رو و در مهلت فراخوان هفتمين جشنواره رويش (نيمه آبان تا پايان آذر ماه 97) نسبت به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي اقدام نمايند.

3ـ4ـ2ـ دانشگاه­هايي كه تمایل به برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی ندارند:

چنانچه دانشگاهی نسبت به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي اقدام نكرده باشد و تا مهلت مقرر نيز اين جشنواره را برگزار ننماید، امكان حضور در بخش­هاي اصلي (رقابتي) جشنواره ملی رویش را نخواهد داشت. اين دسته از دانشگاه­ها تنها می­توانند در بخش­هاي غير رقابتي جشنواره ملی رویش حضور داشته باشند.

       5ـ2ـ  بخش هاي جشنواره رويش دانشگاهي:

1ـ5ـ2ـ بخش رقابتي

2ـ5ـ2ـ بخش غير رقابتي

 

1ـ5ـ2ـ بخش رقابتي: اين بخش، با هدف شناسايي و تشويق برگزيدگان عرصه­هاي مختلف کانون­های فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي برگزار مي شود. به منظور تحقق نظرات فعالان و كارگزاران عرصه فرهنگي دانشگاه­ها، افزایش انگيزه­هاي شركت كنندگان و ارتقاء سطح کیفی هفتمین جشنواره رويش در این دوره از تعداد بخش­هاي رقابتي كاسته و به حوزه هاي غير رقابتي و تعاملی افزوده شده است.

1ـ1ـ5ـ2ـ كانون برگزيده رویش دانشگاهی:

در اين دوره از جشنواره سعي بر آن است تا رويكرد و نگاه جديدي در حوزه هاي مختلف تبلور يابد، برای مشارکت بیشتر جامعه دانشگاهی برای اولین بار در این دوره، دانشگاه­ها امکان انتخاب و معرفی کانون برگزیده خود را خواهند داشت. بر این اساس شورای سیاستگذاری و هیئت داوران جشنواره رویش دانشگاهی بر مبنای شاخص­های کمی و کیفی نسبت به انتخاب و معرفی کانون برگزیده دانشگاهی به دبیرخانه جشنواره ملي رویش اقدام خواهند نمود. برخي از شاخص­هاي عمومی در اين بخش عبارت اند از:

الف) خلاقیت و نوآوري

ب) توسعه و ترویج کارگروهی و جمعي

پ) توجه به اهميت مقوله آموزش هاي فرهنگي

ت)جذب حداکثری و جلب مشاركت مخاطبان در برنامه­ها

ث) استمرار برنامه ها و ارتقای کمی و کیفی فعالیت­ها

ج)تولیدات کانون­ها

چ) برنامه‌ريزي اوقات فراغت جامعه مخاطب

ح) بهره­گیری از استاد مشاور در فعاليت هاي كانون

خ) بهره­گيري مناسب از فضاي مجازي برای توسعه كمي و كيفي فعاليت­هاي كانون

د) حضور در جشنواره­ها، مسابقات و همايش­هاي منطقه­اي، ملي، بين المللي و كسب عنوان برگزيده

ذ) برخورداري از اساسنامه

ر) برگزاری به موقع انتخابات

ز) انتشار نشريه با موضوع مرتبط

س) برخورداری از ساختار کارآمد

و…

تبصره ها:

الف) ـ ضروری است هر دانشگاه پس از انجام داوری و انتخاب کانون برگزیده رویش دانشگاهی (بر اساس شاخص­های عمومی کانون)، نسبت به معرفی یک کانون اقدام نماید. بدیهی است معرفی بیش از یک کانون از سوی دانشگاه امکان پذیر نخواهد بود.

ب) ـ ارسال مستندات و صورت­جلسه داوری انتخاب کانون برگزیده دانشگاهی از طریق سامانه جشنواره ملی رویش الزامی است.

پ) ـ از کانون­های برگزیده دانشگاهی در طول برگزاری جشنواره ملی رویش تقدیر به عمل خواهد آمد.

2ـ1ـ5ـ2ـ  آثار و دستاوردهای برگزیده فردی و گروهی جشنواره رویش دانشگاهی:

جشنواره رویش محملی برای شناسایی، ارائه و تقدیر از آثار برگزیده کانون­ها می­باشد. بر این اساس کانون­هایی که بیشتر صبغه هنری را دارا می­باشند، امکان حضور در این بخش را خواهند داشت. شایان ذکر است سایر کانون­ها که دارای کارکردهای برنامه محور و اجرایی (مانند کانون­های محیط زیست، هلال احمر، آسیب­های اجتماعی، مطالعات فرهنگی و…) هستند می توانند در بخش ایده­ها و برنامه­های موفق کانونی (توضیح آن ذکر خواهد شد) به رقابت بپردازند. دو حوزه اصلي اين بخش عبارتند از :

1ـ2ـ1ـ5ـ2ـ آثار و دستاورد هاي فردی: صنایع دستی، هنرهای تجسمی، ادبی، عکس، فيلم­نامه، نمايش­نامه و موسیقی (پیوست شماره 4)

2ـ2ـ1ـ5ـ2ـ آثار و دستاورد­هاي گروهی: فیلم، تئاتر، موسیقی (پیوست شماره 4)

تبصره ها:

الف) ـ فعالیت­های مشترک بین کانونی (اعم از فردی و گروهی) که منجر به تولید اثری در رشته­هاي ياد شده باشند می­توانند در این بخش شرکت نماید. به عنوان مثال: توليد مشترك فيلمي مستند توسط کانون محیط زیست با همکاری کانون فیلم و عکس دانشگاه و یا با نهادهای مرتبط، یک اثر محسوب شده و امکان حضور در این بخش را خواهد داشت.

ب) ـ عوامل تولید آثار فردی و گروهی، می­بایست عضو کانون و دانشجوی همان دانشگاه باشند. در آثار گروهی مشترک کانون با نهادهای مرتبط غیردانشگاهی، حضور و همکاری یک یا دو نفر خارج از دانشگاه بلامانع است.

پ) ـ آثاری که در سایر جشنواره­های منطقه­ای و ملی و حتی غیر دانشگاهی حائز رتبه برگزیده شده­اند نیز امکان حضور در این جشنواره را خواهند داشت.

ت) ـ در حوزه انفرادی و گروهي در هر بخش، هر دانشگاه فقط يك اثر (منتخب جشنواره رويش دانشگاهي) را به مرحله نهایی جشنواره رویش ملی معرفی نماید.

ث) ـ آثار ارائه شده فردی و گروهی خارج از موارد ذکر شده در دستور­العمل (پیوست شماره 4)، مورد ارزیابی داوران در جشنواره ملی رویش قرار نمی­گیرند و در آینده با برگزاری جشنواره تخصصی امکان حضور آن ها فراهم خواهد شد.

ج)ـ آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست در بازه زمانی مهر ماه 1396 لغایت پایان فراخوان جشنواره رویش دانشگاهی تولید یا اجرا شده باشد.

چ)ـ مسئولیت اصالت اثر هنری ارائه شده به جشنواره رویش دانشگاهی بر عهده صاحب اثر و دبیر کانون مربوطه می­باشد. لازم به ذکر است برای شرکت آثار فردی و گروهی در جشنواره رویش دانشگاهی، تایید دانشگاه مربوطه نيز الزامی می­باشد.

ح) آثار ارائه شده در مرحله ملی بایستی به تایید دبیر کانون، کارشناس مربوطه و مدیر فرهنگی دانشگاه رسیده باشد.

3ـ1ـ5ـ2ـ ایده و طرح های برگزیده کانون ها:

بر مبنای آنچه که در بخش آثار برگزیده فردی و گروهی کانونی در (بند 2ـ1ـ5ـ2) جشنواره رویش دانشگاهی ذکر شد، کانون­هایی که به لحاظ ماهیت فعالیت، کمتر در حوزه تولیدات کانونی فعال می­باشند می­توانند در بخش ایده و طرح­های برگزیده کانونی رقابت نمایند. بر این اساس طرح­ها و ایده­های موفق کانون­های فرهنگی هر دانشگاه می­تواند در جشنواره رویش دانشگاهی حضور داشته و برترین­های آن­ها از طریق ارزیابی و انتخاب داوران امکان حضور در جشنواره ملی رويش را خواهند یافت. شایان ذکر است برنامه­های اجرا شده در این کانون­ها (اجرایی و برنامه محور) اعم از کارگاه­های آموزشی، نشست­ها، پنل و سخنرانی و… (در قالب طرح­ها و ایده­های موفق) قابل ارائه می­باشد.

بخش ایده و طرح­های برگزیده کانون­ها به دو قسمت ایده و طرح­های اجرا شده و ایده و طرح­های اجرا نشده تقسیم می شود که نکاتی در این خصوص دارای اهمیت است.

الف) هر کانون فقط مجاز به ارائه 3 طرح و ایده موفق دانشجویی ( اعم از اجرا شده و اجرا نشده) به جشنواره رویش دانشگاهی می­باشد.

ب) پس از برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی و داوری موارد مربوطه، هر دانشگاه مجاز به معرفی فقط سه طرح و ایده کانونی موفق( اعم از اجرا شده و اجرا نشده) در کل موضوعات فعالیت کانونی به جشنواره ملی رویش می باشد.

پ) هدایای برگزیدگان این بخش با بخش آثار و دستاوردهای فردی و گروهی جشنواره رویش دانشگاهی، یکسان خواهد بود.

ت) ایده­ها و طرح­های شرکت داده شده در جشنواره رویش دانشگاهی و ملی می­بایست دارای استاندارد طرح نویسی (مقدمه، اهداف، ضرورت، محتوای طرح، نظام اجرایی به لحاظ مالی، زمانی و عملیاتی، سطح مشارکت، داخلی یا فرابخشی و…)  باشند. همچنين طرح ها باید دارای توجیه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باشند.

ث) طرح­ها و ایده­ها می­بایست کاربردی، خلاقانه، روز­آمد، اثربخش و ترجیحاً دارای نگاه فرابخشی باشند.

ج) ایده­ها و طرح­های اجرا شده راه یافته به دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست در بازه زمانی مهر ماه 1396 لغایت پایان فراخوان جشنواره رویش دانشگاهی تدوین شده باشند.

چ) طرح­ها و ایده­هایی که متناسب با فضای مجازی و امکان استفاده در شبکه­های اجتماعی را دارند، دارای امتیاز ویژه ای در مرحله نهایی (رویش ملی) می­باشند.

ح) طرح­ها و ایده­هایی که متناسب با مسائل مبتلابه اجتماعی از جمله آسیب­های اجتماعی، محیط زیست و سایر موضوعات روز جامعه باشند، دارای امتیاز ویژه در جشنواره ملی رویش هستند.

خ) تلاش می­شود طرح­ها و ایده­های برگزیده جشنواره رویش دانشگاهی و ملی برای اجرا به سازمان­ها و نهادهای مرتبط معرفی گردند.

2ـ5ـ2ـ بخش غير رقابتي

1ـ2ـ5ـ2ـ معرفي چهره­هاي موفق كانوني

2ـ2ـ5ـ2ـ نمایشگاه توانمندي­ها و دستاورد­هاي كانون­ها

3ـ2ـ5ـ2ـ کارگاه­ها و دوره­های آموزشی

4ـ2ـ5ـ2ـ نشست­های هم اندیشی و کمیسیون­ها

1ـ2ـ5ـ2ـ معرفي چهره­هاي موفق كانوني :

خانواده بزرگ كانون­ها به عنوان يكي از پرمخاطب­ترين و فعال­ترين گروه های دانشجويي پس از گذشت حدود 20 سال از آغاز فعاليت خود به عنوان يكي از مهم­ترين اركان فعاليت­هاي دانشجويي در دانشگاه­ها مشغول به فعاليت مي­باشد. اين در حالي است كه هم اينك بسياري از فعالان ادوار مختلف كانون­ها به مدد تجارب و آموزه­هاي كسب شده در دوران تحصيل و فعاليت در كانون­ها توانسته اند به موفقيت­ها و جايگاه­هاي شاخصي در عرصه­هاي مختلف علمي، فرهنگي، هنری، دینی، اجتماعي و… دست يابند. با هدف تجلیل از چهره­هاي موفق كانون­های فرهنگی در طي سال­های فعالیت در دانشگاه­ها و تاکید بر ظرفیت­های موجود در این مجموعه­های دانشجویی در نظر است تا در این دوره افراد موفقی که از عرصه کانون­ها به توفیقات ارزشمندی در سطح جامعه و بین المللی نائل آمده­اند شناسایی و به جامعه دانشگاهی معرفی شده و از تجربیات ارزنده آن­ها بهره لازم به عمل آید.

الف) نحوه معرفی چهره موفق كانون­ها:

1ـ الف) هر دانشگاه می­تواند فقط دو نفر از چهره­های موفق کانونی خود را به مرحله نهایی جشنواره ملی رویش از طریق سامانه مربوطه معرفی نماید. لازم به ذکر است در انتخاب این افراد شاخص­هایی از قبیل: سطح و مرتبه علمی، کارآفرینی، کسب عناوین و رتبه­های ملی و بین المللی، جایگاه اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه، انجام فعالیت­های خیرخواهانه و عام المنفعه و… موثر می­باشد.

2ـ الف) پیشنهاد می­شود در ساخت تیزر و سایر تولیدات جشنواره رویش دانشگاهی و ملی از چهره­های موفق کانونی استفاده لازم صورت پذیرد.

3ـ الف) برای افراد معرفی شده به عنوان چهره موفق کانونی، دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­تواند غرفه­ای را برای حضور و برگزاری نشست­­های تبادل نظر اختصاص دهد.

4ـ الف) برای معرفی این افراد به دبیرخانه دائمی جشنواره ملی رویش ضروری است نام، سوابق علمی و فرهنگی و تصوير افراد مورد نظر از طريق سامانه به دبيرخانه جشنواره ارائه شود.

5ـ الف) افراد معرفي شده به عنوان چهره موفق كانوني بايد سابقه عضويت در كانون­هاي فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي دانشگاه را داشته باشند.(عضو شوراي مركزي يا مجمع عمومي كانون)

6ـ الف) معرفي اعضاي كانون كه هم اينك مشغول تحصيل مي­باشند نيز بلامانع مي باشد.

7ـ الف) معرفی افرادی که هم اینک در خارج از کشور مشغول تحصیل یا کار می باشند نیز امکان­پذیر می­باشد.

8ـ الف) لازم به ذکر است در معرفی چهره موفق کانون­ها، ضروری است صلاحیت­ها و ملاحظات فرهنگی و اجتماعی مد نظر قرار گیرد.

2ـ2ـ5ـ2ـ نمایشگاه توانمندي­ها و دستاورد­هاي كانون­ها

به منظور زمینه‌سازی و تقویت فعالیت‌های جمعی دانشجویی، توجه به نوآوری و برنامه‌های خلاقانه دانشجویان و ایجاد فضای نشاط و پویایی در فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها، در طول برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی، غرفه‌هایی به هریک از کانون­های شركت كننده اختصاص می‌یابد. در این غرفه‌ها، مي­بايست هر يك از كانون­ها صرفاً دستاوردهای کانونی، فعالیت‌های فرهنگی خود را (اعم از تولیدات، دستاوردها و مستندات) به معرض نمايش بگذارد.

الف) با توجه به اینکه جشنواره رویش دانشگاهی زمینه اصلی شکل­­گیری جشنواره ملی رویش می­باشد، براین اساس ضروری است صرفاً آثار و تولیدات کانون­های فرهنگی دانشگاه در غرفه­های نمایشگاهی ارائه گردد. بنابراین از ارائه تولیدات و آثار غیر کانونی که بیشتر به معرفی شهر یا محصولات فرهنگی و گردشگری استان می­پردازد، اجتناب گردد.

ب) با توجه به اهمیت بهره­گیری از خلاقیت­های دانشجویی و نیز صرفه جویی در طراحی غرفه­های نمایشگاهي، ضروری است از حداقل امکانات، مواد و مصالح ساده و کم هزینه و ترجیحاً قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست استفاده گردد. لازم به ذكر است كه رعایت موارد یاد شده در جشنواره ملي رويش داري امتياز ويژه است.

پ) نمایشگاه دستاوردهای کانون­های دانشگاه، حدود 3 الی 4 روز در معرض دید بازدید­کنندگان و در مکان­های پر تردد و مناسب برپا گردد.

ت)در صورتی که تعداد کانون­های فرهنگی دانشگاه کمتر از 3 کانون باشد، آن دانشگاه می­تواند با دانشگاه همجوار و یا دانشگاه مادر استان، اقدام به برگزاری نمایشگاه مشترک رویش دانشگاهی نماید.

ث) با توجه به اهميت جشنواره رویش دانشگاهی سعي شود زمينه حضور و بازديد مسئولان دانشگاهي و استاني و نيز  سرمايه گذاران و كارآفرينان و ساير اقشار مردم از اين جشنواره و برنامه­هاي مرتبط فراهم گردد.

ج) در حاشيه برگزاري جشنواره رویش دانشگاهی، نمایشگاه، دوره­ها، برنامه­هاي آموزشي و اجراهاي هنري مرتبط با حوزه­هاي كانوني پيش بيني و برگزار گردد.

چ) شایسته است در خلال برگزاری جشنواره رویش دانشگاهي و در فضای نمایشگاهی، تالارهای گفتگو و زمينه مناسب به منظور جلسات هم انديشي و عقد تفاهم نامه­های مشترك با نهادها و سازمان­های مرتبط تشکیل گردد.

3ـ5ـ2ـ نكات مهم در برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی:

الف) مبناي داوري و انتخاب برگزيدگان جشنواره ملي رويش، نتايج و اطلاعات ارائه شده از جشنواره­هاي دانشگاهي رويش مي­باشد، همچنين از اطلاعات ثبت شده دانشگاه­ها در درگاه فرهنگي اداره كل فرهنگي وزارت علوم برای تكميل امر داوري و تطبیق اطلاعات ارائه شده، استفاده خواهد شد.

ب) با هدف تشويق و ترغيب هرچه بيشتر فعالان حوزه­هاي كانوني مقدمات لازم براي پوشش رسانه­هاي محلي و ملي فراهم گردد.

پ) مستند سازی کامل (مکتوب و تصویری) به همراه گزارش مالی با ذکر روند برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست حداکثر ظرف مدت 20 روز بعد از برگزاری جشنواره به دبیرخانه دائمی جشنواره ملی رویش ارسال گردد.

ت) با هدف ارتقاء سطح کمی و کیفی جشنواره رویش دانشگاهی، از ظرفیت­های استانی، خیرین و حامیان مالی علاقه­مند استفاده گردد.

ث) در امر داوری بخش­های مختلف رقابتی جشنواره رویش دانشگاهی شایسته است از داوران خوش نام، صاحب نظر و آشنا با فضای دانشگاهی استفاده شود. بر این اساس استفاده از ظرفیت­های اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارشناسان فرهنگی خبره (با تخصص هاي مرتبط) در سطح استان می­تواند بر غنای هر چه بیشتر جشنواره بیافزاید.

ج) برگزاری مراسم اختتامیه، اهداء جوایز و تقدیر از بخش­های رقابتی جشنواره رویش دانشگاهی؛ اعم از کانون­های برگزیده، آثار فردی و گروهی برگزیده و طرح ها و ایده­های برگزیده توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزامی است.

4ـ5ـ2ـ نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه های ستادی:

با توجه به تعدد مراکز دانشگاهی تحت پوشش دانشگاه­های ستادی (پیام نور، جامع علمی و کاربردی، فنی و حرفه­ای، فرهنگیان) وظیفه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی بر عهده معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها می­باشد. بر این اساس نکاتی چند در مورد نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی به شرح ذیل ذکر می­گردد:

الف) در بخش رقابتی در حوزه کانون برگزیده دانشگاهی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها (هریک) مجاز به معرفی حداکثر 3 کانون از کل مراکز تابعه به جشنواره ملی رویش می­باشند.

ب) در بخش آثار و دستاوردهای فردی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها در هر کدام از رشته­ها (پیوست 4) امکان معرفی7 اثر و در بخش آثار و دستاوردهای گروهی امکان معرفی 5 اثر را به جشنواره ملی رویش دارا می باشند.

پ) در بخش ایده­ها و طرح های برگزیده دانشگاه­های ستادی (هریک) مجاز به معرفی 10 طرح و ایده شاخص می­­باشند.

ت) در بخش غیر رقابتی این دانشگاه­ها تابع مقررات و ضوابط کلی جشنواره بوده و در بخش نمایشگاه به ارائه آثار و دستاوردهای مراکز تابعه خواهند پرداخت.

ث) در بخش تقویم جشنواره رویش دانشگاهی، تاریخ تولید آثار و… این دانشگاه­ها تابع ضوابط و مقررات قید شده در این دستورالعمل می باشند.

ج) در خصوص میزبانی جشنواره رویش دانشگاهی، امکان برگزاری به صورت متمرکز و یا در چند واحد دانشگاهی (منطقه­ای و…) وجود دارد.

5ـ5ـ2ـ نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه­ها و موسسات غیرانتفاعی:

الف) در بخش رقابتی در حوزه کانون برگزیده دانشگاهی این دانشگاه­ها مجاز به معرفی حداکثر 1 کانون به جشنواره ملی رویش می باشند.

ب)در بخش آثار و دستاوردهای فردی این دانشگاه­ها در هر کدام از رشته­ها (پیوست 4) امکان معرفی2 اثر و در بخش آثار و دستاوردهای گروهی در هر رشته امکان معرفی 1 اثر را به جشنواره ملی رویش دارا می­باشند.

پ) در بخش ایده­ها و طرح های برگزیده، این دانشگاه­ها مجاز به معرفی 3 طرح و ایده شاخص می­­باشند.

ت) در بخش غیر رقابتی این دانشگاه­ها تابع مقررات و ضوابط کلی جشنواره بوده و در بخش نمایشگاه به ارائه آثار و دستاوردهای کانون­های دانشگاه خود خواهند پرداخت.

ث) در بخش تقویم جشنواره رویش دانشگاهی، تاریخ تولید آثار و… این دانشگاه­ها تابع ضوابط و مقررات قید شده در این دستورالعمل می­باشند.

اراک

اردکان

ارومیه

اصفهان

آیت اله بروجردی(ره)

آیت اله حائری میبد

ایلام

بجنورد

بزرگمهر قائنات

بناب

بوعلی سینا

بیرجند

بین المللی امام خمینی(ره)قزوین

تبریز

تربت حیدریه

تربیت مدرس

تهران

جهرم

جیرفت

حضرت معصومه(س)

حضرت نرجس(س)

حکیم سبزواری

خلیج فارس

خوارزمی

دامغان

دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار

دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان

دریانوردی وعلوم دریایی چابهار

رازی کرمانشاه

زابل

زنجان

الزهرا(س)

سلمان فارسی کازرون

سمنان

سید جمال الدین اسدآبادی

سیستان و بلوچستان

شاهرود

شهرکرد

شهید باهنر کرمان

شهید بهشتی

شهید چمران اهواز

شهید مدنی آذربایجان

شیراز

صنعتی اراک

صنعتی ارومیه

صنعتی اصفهان

صنعتی امیرکبیر

صنعتی بیرجند

صنعتی تفرش

صنعتی جندی شاپور دزفول

صنعتی خاتم الانبیاء(ص) بهبهان

صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

صنعتی سهند تبریز

صنعتی سیرجان

صنعتی شریف

صنعتی شهدای هویزه

صنعتی شیراز

صنعتی قم

صنعتی کرمانشاه

صنعتی نوشیروانی بابل

صنعتی همدان

علامه طباطبایی

علم و صنعت ایران

علم و فناوری مازندران

علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان

علوم وفنون دریایی خرمشهر

فردوسی مشهد

فرزانگان سمنان

فسا

فناوری پیشرفته وتحصیلات تکمیلی کرمان

فناوری های نوین سبزوار

فناوری های نوین قوچان

فناوری‌های نوین آمل

قم

کاشان

کردستان

کشاورزی و منابع طبیعی ساری

کشاورزی ومنابع طبیعی رامین اهواز

کوثر

گرمسار

گلستان

گنبد کاووس

گیلان

لرستان

مازندران

مجتمع آموزش عالی اسفراین

مجتمع آموزش عالی بم

مجتمع آموزش عالی داراب

مجتمع آموزش عالی زرند

مجتمع آموزش عالی سراوان

مجتمع آموزش عالی شیروان

مجتمع آموزش عالی گناباد

مجتمع آموزش عالی لارستان

محقق اردبیلی

مراغه

مركز آموزش عالي كاشمر

مرکز آموزش عالی استهبان

مرکز آموزش عالی اقلید

مرکز آموزش عالی شهید مدرس شهرضا

مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا

مرکز آموزش عالی فیروزآباد فارس

مرکز آموزش عالی لامرد

مرکز آموزش عالی محلات

مرکز آموزش عالی نور آباد ممسنی

مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

ملایر

نهاوند

نیشابور

هرمزگان

هنر

هنر اصفهان

هنر شیراز

هنراسلامی تبریز

ولایت

ولیعصر(عج) رفسنجان

یاسوج

یزد

جشنواره رويش به عنوان عرصه تجلي توانمندي­ها و استعدادهاي ارزشمند كانون­هاي فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي بستر مناسب برای انعكاس ظرفيت­هاي قابل توجه كانون­ها است. بي ترديد براي رقم زدن رويشي نو و تبلور شعار فصل شكوفايي، برگزاري شايسته جشنواره­هاي رويش دانشگاهي گامي مهم به شمار مي­آيد كه با مشاركت و همكاري دانشگاه­ها و مراكز آموزش عالي سراسر كشور محقق خواهد شد.

بر اين اساس دانشگاه­ها برمبناي سياست­ها و راهبردهاي مدون جشنواره و طبق زمان­بندي تعيين شده نسبت به برگزاري جشنواره هاي رويش دانشگاهي طبق اين دستورالعمل اقدام نموده و برگزيده­هاي بخش­هاي مختلف و همچنين آثار و دستاوردهاي كانوني خود را پس از انجام ارزيابي و داوري به دبيرخانه جشنواره ملی رویش (سامانه) معرفي مي­نمايند.

1ـ2ـ برخي از مهم­ترين اهداف برگزاري جشنواره رویش دانشگاهی:

الف) نهادينه سازي هويت كانون­هاي فرهنگي و هنري دانشگاه­ها

ب) شناسايي و معرفي استعدادهاي شاخص و ناب دانشجويي در حوزه كانون­ها

پ) تشويق و ترغيب جامعه دانشگاهي به فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي

ت) تاكيد بر توانمندي­ مديريت­هاي فرهنگي و حوزه­­­هاي كارشناسي كانون­­هاي دانشگاه­ها و مراكز آموزش عالي

ث) ترویج فعالیت گروهی و قانون‌مند در دانشگاه­­ها

و ….

2ـ2ـ اركان جشنواره رويش دانشگاهي:

1ـ2ـ2ـ شورای سیاستگذاری جشنواره رویش دانشگاهي

2ـ2ـ2ـ دبير جشنواره رويش دانشگاهي

3ـ2ـ2ـ دبيرخانه جشنواره رويش دانشگاهي

 

 

 

1ـ2ـ2ـ شورای سیاستگذاری جشنواره رویش دانشگاهي:

به منظور برگزاري شایسته جشنواره رويش دانشگاهي، اين شورا با هدف سیاستگذاری، برنامه‌ريزي و نظارت بر فرایندهای برگزاری جشنواره، به رياست رئیس دانشگاه تشكيل مي‌شود. اعضاي(پيشنهادي) اين شورا عبارتند از:

– رئيس جشنواره (رئیس دانشگاه یا موسسه آموزش عالی)

– دبير جشنواره (معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون دانشجویی ـ فرهنگی و یا مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه)

ـ دبیر محتوایی (کارشناس فرهنگی کانون‌ها)

– دبير اجرايي(دبير شوراي هماهنگي کانون­های فرهنگی دانشگاه يا يكي از دبيران فعال كانون­ها)

تبصره: در صورت صلاحدید از نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برای عضویت در شورای سیاستگذاری دعوت به عمل آید.

 

2ـ2ـ2ـ دبير جشنواره رويش دانشگاهي:

دبير جشنواره دانشگاهي مسئوليت پيگيري امور اجرایی و محتوایی را بر عهده دارد. وي پس از تشكيل دبيرخانه با برنامه­ریزی مناسب و با مشاركت كارگزاران و فعالان دانشگاه و ساير مجموعه­هاي مرتبط نسبت به برگزاری جشنواره اقدام مي نماید. دبير جشنواره توسط شوراي سياستگذاري انتخاب و با حكم رئیس جشنواره به اين سمت منصوب مي­شود.

1ـ2ـ2ـ2ـ اهم وظایف دبیر جشنواره:

الف) .تعیین دبیر کمیته اجرایی و محتوایی

ب). تشكيل تيم اجرايي جشنواره و برگزاري جلسات كارشناسي (ترجیحاً از بین فعالان کانون ها)

پ). نظارت بر تشکیل کارگروه­های تخصصی اجرایی و محتوایی

ت). برنامه ریزی عملیاتی به منظور انجام امور مربوط به جشنواره در موعد مقرر

ث) . نظارت مستمر بر کیفیت اجرای جشنواره

ج). هم فکری و تعامل با فعالان و كارگزاران فرهنگي و جلب مشاركت آن­ها

چ). نظارت بر اجرای دستورالعمل ابلاغی جشنواره، در فرآیند اجرا و داوری ها

ح) .پیگیری جلب و جذب حمایت­های سازمان­ها، نهادها و دستگاه­های دولتی و غیر دولتی

خ) برگزاری اختتامیه و تقدير از برگزيدگان بخش­هاي مختلف جشنواره رویش دانشگاهي

د) برپایی نمایشگاه دستاوردها

3ـ2ـ2ـ شرح وظايف دبيرخانه رویش دانشگاهي:

برای اجرای منسجم این جشنواره، دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه­های برگزارکننده تشکیل مي­گردد که وظایف این دبیرخانه به شرح ذیل می باشد:

الف) برنامه‌ريزي و تدارك برگزاري جشنواره

ب) اطلاع رسانی و اعلام فراخوان رویش دانشگاهی در سطح دانشگاه

پ) هماهنگی برای انجام ارزيابي و داوري آثار و دستاوردهاي جشنواره رويش دانشگاهي

ت) معرفي آثار و دستاوردهاي برگزيده دانشگاه و ارسال به دبيرخانه هفتمين جشنواره ملي رويش

ث) مستند سازي و ارسال گزارش مكتوب و نتايج بخش­هاي مختلف جشنواره دانشگاهي به دبیرخانه دائمی

ج) ارتباط مستمر و منظم با دبیرخانه دائمی جشنواره رویش

 

3ـ2ـ زمان برگزاری:

زمان برگزاري جشنواره رویش دانشگاهي توسط شوراي سياستگذاري جشنواره دانشگاهي و مطابق با تقويم مندرج در اين دستورالعمل تعيين مي­گردد. زمان برگزاری پیشنهادی از نیمه آبان لغایت پایان آذر 1397 می­باشد. ضروری است پس از تعیین زمان برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی، برای هماهنگي بيشتر زمان بندی برگزاری به دبیرخانه دائمی جشنواره رویش اعلام گردد. نمایندگان تعیین شده از سوی دبیرخانه دائمی طبق زمان­بندی­های اعلام شده دانشگاه­ها، از روند برگزاری رویش دانشگاهی بازدیدهای لازم را به عمل خواهند آورد.

4ـ2ـ نحوه حضور دانشگاه­ها در جشنواره ملي رویش:

1ـ4ـ2ـ دانشگاه‌هايي كه اقدام به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي می­نمایند:

در اين بخش دانشگاه­ها بر مبناي برنامه­ريزي و امكانات خود و نيز دستورالعمل اجرايي این جشنواره طي بازه زماني اعلام شده (نيمه آبان تا پايان آذر ماه 97) اقدام به برگزاري جشنواره دانشگاهي مي­نمايند. توانمندي­ها و دستاوردهاي ارائه شده در اين جشنواره شامل مواردي مي­باشد كه از ابتداي سال تحصيلي 96- 97 تا پايان مهلت فراخوان رویش دانشگاهی به اجرا درآمده يا توليد شده است.

این دانشگاه­ها مي­توانند در تمام بخش­هاي رقابتي و غير رقابتي جشنواره ملي رويش شامل: بخش كانون برگزيده، بخش آثار و دستاوردهاي فردي و گروهي، نمایشگاه و غرفه برگزيده، دانشگاه برگزيده و بخش ويژه رقابتي شركت نمايند.

با هدف برگزاري هر چه بهتر اين جشنواره و ارتقاء سطح كمي و كيفي آن، معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در تامين بخشي از هزينه­هاي آن (به جزء دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی) مشاركت خواهد نمود. بر اين اساس در صورت درخواست دانشگاه و پس از برگزاري و ارسال گزارش و مستندات رویش دانشگاهی از این جشنواره­ها، حمايت به عمل خواهد آمد.

 

2ـ4ـ2ـ دانشگاه­هايي كه پیش از این رويش دانشگاهي را برگزار نموده اند:

دانشگاه­هايي كه پيش از ابلاغ این دستورالعمل و فراخوان جشنواره اقدام به برگزاري رويش دانشگاهي نموده­اند، نيز مي­توانند در تمام بخش­هاي رقابتي و غير رقابتي جشنواره ملی رویش شامل: بخش كانون برگزيده، بخش آثار و دستاوردهاي فردي و گروهي، نمایشگاه و غرفه برگزيده، دانشگاه برگزيده و بخش ويژه رقابتي شركت نمايند.

به اين منظور، ضروري است به مانند دانشگاه­هايي كه در صدد برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي هستند نسبت به احصاء، تدوين و ارسال مستندات برگزاري رويش دانشگاهي مطابق با شاخص­هاي اعلام شده در اين دستورالعمل اقدام نموده و مستندات و اسامي برگزيدگان و نمونه آثار را از طريق سامانه جشنواره ملی رویش به دبيرخانه دائمي ارسال نمايند.

 

تبصره: دانشگاه­هايي كه تمايل به برگزاري مجدد جشنواره دانشگاهي رويش را دارند، مي­توانند در نیم سال اول تحصيلي پيش رو و در مهلت فراخوان هفتمين جشنواره رويش (نيمه آبان تا پايان آذر ماه 97) نسبت به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي اقدام نمايند.

 

3ـ4ـ2ـ دانشگاه­هايي كه تمایل به برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی ندارند:

چنانچه دانشگاهی نسبت به برگزاري جشنواره رويش دانشگاهي اقدام نكرده باشد و تا مهلت مقرر نيز اين جشنواره را برگزار ننماید، امكان حضور در بخش­هاي اصلي (رقابتي) جشنواره ملی رویش را نخواهد داشت. اين دسته از دانشگاه­ها تنها می­توانند در بخش­هاي غير رقابتي جشنواره ملی رویش حضور داشته باشند.

 

 

 

 

 

 

       5ـ2ـ  بخش هاي جشنواره رويش دانشگاهي:

1ـ5ـ2ـ بخش رقابتي

2ـ5ـ2ـ بخش غير رقابتي

 

1ـ5ـ2ـ بخش رقابتي: اين بخش، با هدف شناسايي و تشويق برگزيدگان عرصه­هاي مختلف کانون­های فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي برگزار مي شود. به منظور تحقق نظرات فعالان و كارگزاران عرصه فرهنگي دانشگاه­ها، افزایش انگيزه­هاي شركت كنندگان و ارتقاء سطح کیفی هفتمین جشنواره رويش در این دوره از تعداد بخش­هاي رقابتي كاسته و به حوزه هاي غير رقابتي و تعاملی افزوده شده است.

 

1ـ1ـ5ـ2ـ كانون برگزيده رویش دانشگاهی:

در اين دوره از جشنواره سعي بر آن است تا رويكرد و نگاه جديدي در حوزه هاي مختلف تبلور يابد، برای مشارکت بیشتر جامعه دانشگاهی برای اولین بار در این دوره، دانشگاه­ها امکان انتخاب و معرفی کانون برگزیده خود را خواهند داشت. بر این اساس شورای سیاستگذاری و هیئت داوران جشنواره رویش دانشگاهی بر مبنای شاخص­های کمی و کیفی نسبت به انتخاب و معرفی کانون برگزیده دانشگاهی به دبیرخانه جشنواره ملي رویش اقدام خواهند نمود. برخي از شاخص­هاي عمومی در اين بخش عبارت اند از:

الف) خلاقیت و نوآوري

ب) توسعه و ترویج کارگروهی و جمعي

پ) توجه به اهميت مقوله آموزش هاي فرهنگي

ت)جذب حداکثری و جلب مشاركت مخاطبان در برنامه­ها

ث) استمرار برنامه ها و ارتقای کمی و کیفی فعالیت­ها

ج)تولیدات کانون­ها

چ) برنامه‌ريزي اوقات فراغت جامعه مخاطب

ح) بهره­گیری از استاد مشاور در فعاليت هاي كانون

خ) بهره­گيري مناسب از فضاي مجازي برای توسعه كمي و كيفي فعاليت­هاي كانون

د) حضور در جشنواره­ها، مسابقات و همايش­هاي منطقه­اي، ملي، بين المللي و كسب عنوان برگزيده

ذ) برخورداري از اساسنامه

ر) برگزاری به موقع انتخابات

ز) انتشار نشريه با موضوع مرتبط

س) برخورداری از ساختار کارآمد

و…

تبصره ها:

الف) ـ ضروری است هر دانشگاه پس از انجام داوری و انتخاب کانون برگزیده رویش دانشگاهی (بر اساس شاخص­های عمومی کانون)، نسبت به معرفی یک کانون اقدام نماید. بدیهی است معرفی بیش از یک کانون از سوی دانشگاه امکان پذیر نخواهد بود.

ب) ـ ارسال مستندات و صورت­جلسه داوری انتخاب کانون برگزیده دانشگاهی از طریق سامانه جشنواره ملی رویش الزامی است.

پ) ـ از کانون­های برگزیده دانشگاهی در طول برگزاری جشنواره ملی رویش تقدیر به عمل خواهد آمد.

2ـ1ـ5ـ2ـ  آثار و دستاوردهای برگزیده فردی و گروهی جشنواره رویش دانشگاهی:

جشنواره رویش محملی برای شناسایی، ارائه و تقدیر از آثار برگزیده کانون­ها می­باشد. بر این اساس کانون­هایی که بیشتر صبغه هنری را دارا می­باشند، امکان حضور در این بخش را خواهند داشت. شایان ذکر است سایر کانون­ها که دارای کارکردهای برنامه محور و اجرایی (مانند کانون­های محیط زیست، هلال احمر، آسیب­های اجتماعی، مطالعات فرهنگی و…) هستند می توانند در بخش ایده­ها و برنامه­های موفق کانونی (توضیح آن ذکر خواهد شد) به رقابت بپردازند. دو حوزه اصلي اين بخش عبارتند از :

1ـ2ـ1ـ5ـ2ـ آثار و دستاورد هاي فردی: صنایع دستی، هنرهای تجسمی، ادبی، عکس، فيلم­نامه، نمايش­نامه و موسیقی (پیوست شماره 4)

2ـ2ـ1ـ5ـ2ـ آثار و دستاورد­هاي گروهی: فیلم، تئاتر، موسیقی (پیوست شماره 4)

تبصره ها:

الف) ـ فعالیت­های مشترک بین کانونی (اعم از فردی و گروهی) که منجر به تولید اثری در رشته­هاي ياد شده باشند می­توانند در این بخش شرکت نماید. به عنوان مثال: توليد مشترك فيلمي مستند توسط کانون محیط زیست با همکاری کانون فیلم و عکس دانشگاه و یا با نهادهای مرتبط، یک اثر محسوب شده و امکان حضور در این بخش را خواهد داشت.

ب) ـ عوامل تولید آثار فردی و گروهی، می­بایست عضو کانون و دانشجوی همان دانشگاه باشند. در آثار گروهی مشترک کانون با نهادهای مرتبط غیردانشگاهی، حضور و همکاری یک یا دو نفر خارج از دانشگاه بلامانع است.

پ) ـ آثاری که در سایر جشنواره­های منطقه­ای و ملی و حتی غیر دانشگاهی حائز رتبه برگزیده شده­اند نیز امکان حضور در این جشنواره را خواهند داشت.

ت) ـ در حوزه انفرادی و گروهي در هر بخش، هر دانشگاه فقط يك اثر (منتخب جشنواره رويش دانشگاهي) را به مرحله نهایی جشنواره رویش ملی معرفی نماید.

ث) ـ آثار ارائه شده فردی و گروهی خارج از موارد ذکر شده در دستور­العمل (پیوست شماره 4)، مورد ارزیابی داوران در جشنواره ملی رویش قرار نمی­گیرند و در آینده با برگزاری جشنواره تخصصی امکان حضور آن ها فراهم خواهد شد.

ج)ـ آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست در بازه زمانی مهر ماه 1396 لغایت پایان فراخوان جشنواره رویش دانشگاهی تولید یا اجرا شده باشد.

چ)ـ مسئولیت اصالت اثر هنری ارائه شده به جشنواره رویش دانشگاهی بر عهده صاحب اثر و دبیر کانون مربوطه می­باشد. لازم به ذکر است برای شرکت آثار فردی و گروهی در جشنواره رویش دانشگاهی، تایید دانشگاه مربوطه نيز الزامی می­باشد.

ح) آثار ارائه شده در مرحله ملی بایستی به تایید دبیر کانون، کارشناس مربوطه و مدیر فرهنگی دانشگاه رسیده باشد.

 

3ـ1ـ5ـ2ـ ایده و طرح های برگزیده کانون ها:

بر مبنای آنچه که در بخش آثار برگزیده فردی و گروهی کانونی در (بند 2ـ1ـ5ـ2) جشنواره رویش دانشگاهی ذکر شد، کانون­هایی که به لحاظ ماهیت فعالیت، کمتر در حوزه تولیدات کانونی فعال می­باشند می­توانند در بخش ایده و طرح­های برگزیده کانونی رقابت نمایند. بر این اساس طرح­ها و ایده­های موفق کانون­های فرهنگی هر دانشگاه می­تواند در جشنواره رویش دانشگاهی حضور داشته و برترین­های آن­ها از طریق ارزیابی و انتخاب داوران امکان حضور در جشنواره ملی رويش را خواهند یافت. شایان ذکر است برنامه­های اجرا شده در این کانون­ها (اجرایی و برنامه محور) اعم از کارگاه­های آموزشی، نشست­ها، پنل و سخنرانی و… (در قالب طرح­ها و ایده­های موفق) قابل ارائه می­باشد.

بخش ایده و طرح­های برگزیده کانون­ها به دو قسمت ایده و طرح­های اجرا شده و ایده و طرح­های اجرا نشده تقسیم می شود که نکاتی در این خصوص دارای اهمیت است.

الف) هر کانون فقط مجاز به ارائه 3 طرح و ایده موفق دانشجویی ( اعم از اجرا شده و اجرا نشده) به جشنواره رویش دانشگاهی می­باشد.

ب) پس از برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی و داوری موارد مربوطه، هر دانشگاه مجاز به معرفی فقط سه طرح و ایده کانونی موفق( اعم از اجرا شده و اجرا نشده) در کل موضوعات فعالیت کانونی به جشنواره ملی رویش می باشد.

پ) هدایای برگزیدگان این بخش با بخش آثار و دستاوردهای فردی و گروهی جشنواره رویش دانشگاهی، یکسان خواهد بود.

ت) ایده­ها و طرح­های شرکت داده شده در جشنواره رویش دانشگاهی و ملی می­بایست دارای استاندارد طرح نویسی (مقدمه، اهداف، ضرورت، محتوای طرح، نظام اجرایی به لحاظ مالی، زمانی و عملیاتی، سطح مشارکت، داخلی یا فرابخشی و…)  باشند. همچنين طرح ها باید دارای توجیه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باشند.

ث) طرح­ها و ایده­ها می­بایست کاربردی، خلاقانه، روز­آمد، اثربخش و ترجیحاً دارای نگاه فرابخشی باشند.

ج) ایده­ها و طرح­های اجرا شده راه یافته به دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست در بازه زمانی مهر ماه 1396 لغایت پایان فراخوان جشنواره رویش دانشگاهی تدوین شده باشند.

چ) طرح­ها و ایده­هایی که متناسب با فضای مجازی و امکان استفاده در شبکه­های اجتماعی را دارند، دارای امتیاز ویژه ای در مرحله نهایی (رویش ملی) می­باشند.

ح) طرح­ها و ایده­هایی که متناسب با مسائل مبتلابه اجتماعی از جمله آسیب­های اجتماعی، محیط زیست و سایر موضوعات روز جامعه باشند، دارای امتیاز ویژه در جشنواره ملی رویش هستند.

خ) تلاش می­شود طرح­ها و ایده­های برگزیده جشنواره رویش دانشگاهی و ملی برای اجرا به سازمان­ها و نهادهای مرتبط معرفی گردند.

 

2ـ5ـ2ـ بخش غير رقابتي

1ـ2ـ5ـ2ـ معرفي چهره­هاي موفق كانوني

2ـ2ـ5ـ2ـ نمایشگاه توانمندي­ها و دستاورد­هاي كانون­ها

3ـ2ـ5ـ2ـ کارگاه­ها و دوره­های آموزشی

4ـ2ـ5ـ2ـ نشست­های هم اندیشی و کمیسیون­ها

 

1ـ2ـ5ـ2ـ معرفي چهره­هاي موفق كانوني :

خانواده بزرگ كانون­ها به عنوان يكي از پرمخاطب­ترين و فعال­ترين گروه های دانشجويي پس از گذشت حدود 20 سال از آغاز فعاليت خود به عنوان يكي از مهم­ترين اركان فعاليت­هاي دانشجويي در دانشگاه­ها مشغول به فعاليت مي­باشد. اين در حالي است كه هم اينك بسياري از فعالان ادوار مختلف كانون­ها به مدد تجارب و آموزه­هاي كسب شده در دوران تحصيل و فعاليت در كانون­ها توانسته اند به موفقيت­ها و جايگاه­هاي شاخصي در عرصه­هاي مختلف علمي، فرهنگي، هنری، دینی، اجتماعي و… دست يابند. با هدف تجلیل از چهره­هاي موفق كانون­های فرهنگی در طي سال­های فعالیت در دانشگاه­ها و تاکید بر ظرفیت­های موجود در این مجموعه­های دانشجویی در نظر است تا در این دوره افراد موفقی که از عرصه کانون­ها به توفیقات ارزشمندی در سطح جامعه و بین المللی نائل آمده­اند شناسایی و به جامعه دانشگاهی معرفی شده و از تجربیات ارزنده آن­ها بهره لازم به عمل آید.

الف) نحوه معرفی چهره موفق كانون­ها:

1ـ الف) هر دانشگاه می­تواند فقط دو نفر از چهره­های موفق کانونی خود را به مرحله نهایی جشنواره ملی رویش از طریق سامانه مربوطه معرفی نماید. لازم به ذکر است در انتخاب این افراد شاخص­هایی از قبیل: سطح و مرتبه علمی، کارآفرینی، کسب عناوین و رتبه­های ملی و بین المللی، جایگاه اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه، انجام فعالیت­های خیرخواهانه و عام المنفعه و… موثر می­باشد.

2ـ الف) پیشنهاد می­شود در ساخت تیزر و سایر تولیدات جشنواره رویش دانشگاهی و ملی از چهره­های موفق کانونی استفاده لازم صورت پذیرد.

3ـ الف) برای افراد معرفی شده به عنوان چهره موفق کانونی، دبیرخانه جشنواره رویش دانشگاهی می­تواند غرفه­ای را برای حضور و برگزاری نشست­­های تبادل نظر اختصاص دهد.

4ـ الف) برای معرفی این افراد به دبیرخانه دائمی جشنواره ملی رویش ضروری است نام، سوابق علمی و فرهنگی و تصوير افراد مورد نظر از طريق سامانه به دبيرخانه جشنواره ارائه شود.

5ـ الف) افراد معرفي شده به عنوان چهره موفق كانوني بايد سابقه عضويت در كانون­هاي فرهنگي، هنري، دینی و اجتماعي دانشگاه را داشته باشند.(عضو شوراي مركزي يا مجمع عمومي كانون)

6ـ الف) معرفي اعضاي كانون كه هم اينك مشغول تحصيل مي­باشند نيز بلامانع مي باشد.

7ـ الف) معرفی افرادی که هم اینک در خارج از کشور مشغول تحصیل یا کار می باشند نیز امکان­پذیر می­باشد.

8ـ الف) لازم به ذکر است در معرفی چهره موفق کانون­ها، ضروری است صلاحیت­ها و ملاحظات فرهنگی و اجتماعی مد نظر قرار گیرد.

 

2ـ2ـ5ـ2ـ نمایشگاه توانمندي­ها و دستاورد­هاي كانون­ها

به منظور زمینه‌سازی و تقویت فعالیت‌های جمعی دانشجویی، توجه به نوآوری و برنامه‌های خلاقانه دانشجویان و ایجاد فضای نشاط و پویایی در فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها، در طول برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی، غرفه‌هایی به هریک از کانون­های شركت كننده اختصاص می‌یابد. در این غرفه‌ها، مي­بايست هر يك از كانون­ها صرفاً دستاوردهای کانونی، فعالیت‌های فرهنگی خود را (اعم از تولیدات، دستاوردها و مستندات) به معرض نمايش بگذارد.

الف) با توجه به اینکه جشنواره رویش دانشگاهی زمینه اصلی شکل­­گیری جشنواره ملی رویش می­باشد، براین اساس ضروری است صرفاً آثار و تولیدات کانون­های فرهنگی دانشگاه در غرفه­های نمایشگاهی ارائه گردد. بنابراین از ارائه تولیدات و آثار غیر کانونی که بیشتر به معرفی شهر یا محصولات فرهنگی و گردشگری استان می­پردازد، اجتناب گردد.

ب) با توجه به اهمیت بهره­گیری از خلاقیت­های دانشجویی و نیز صرفه جویی در طراحی غرفه­های نمایشگاهي، ضروری است از حداقل امکانات، مواد و مصالح ساده و کم هزینه و ترجیحاً قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست استفاده گردد. لازم به ذكر است كه رعایت موارد یاد شده در جشنواره ملي رويش داري امتياز ويژه است.

پ) نمایشگاه دستاوردهای کانون­های دانشگاه، حدود 3 الی 4 روز در معرض دید بازدید­کنندگان و در مکان­های پر تردد و مناسب برپا گردد.

ت)در صورتی که تعداد کانون­های فرهنگی دانشگاه کمتر از 3 کانون باشد، آن دانشگاه می­تواند با دانشگاه همجوار و یا دانشگاه مادر استان، اقدام به برگزاری نمایشگاه مشترک رویش دانشگاهی نماید.

ث) با توجه به اهميت جشنواره رویش دانشگاهی سعي شود زمينه حضور و بازديد مسئولان دانشگاهي و استاني و نيز  سرمايه گذاران و كارآفرينان و ساير اقشار مردم از اين جشنواره و برنامه­هاي مرتبط فراهم گردد.

ج) در حاشيه برگزاري جشنواره رویش دانشگاهی، نمایشگاه، دوره­ها، برنامه­هاي آموزشي و اجراهاي هنري مرتبط با حوزه­هاي كانوني پيش بيني و برگزار گردد.

چ) شایسته است در خلال برگزاری جشنواره رویش دانشگاهي و در فضای نمایشگاهی، تالارهای گفتگو و زمينه مناسب به منظور جلسات هم انديشي و عقد تفاهم نامه­های مشترك با نهادها و سازمان­های مرتبط تشکیل گردد.

 

3ـ5ـ2ـ نكات مهم در برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی:

الف) مبناي داوري و انتخاب برگزيدگان جشنواره ملي رويش، نتايج و اطلاعات ارائه شده از جشنواره­هاي دانشگاهي رويش مي­باشد، همچنين از اطلاعات ثبت شده دانشگاه­ها در درگاه فرهنگي اداره كل فرهنگي وزارت علوم برای تكميل امر داوري و تطبیق اطلاعات ارائه شده، استفاده خواهد شد.

ب) با هدف تشويق و ترغيب هرچه بيشتر فعالان حوزه­هاي كانوني مقدمات لازم براي پوشش رسانه­هاي محلي و ملي فراهم گردد.

پ) مستند سازی کامل (مکتوب و تصویری) به همراه گزارش مالی با ذکر روند برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی می­بایست حداکثر ظرف مدت 20 روز بعد از برگزاری جشنواره به دبیرخانه دائمی جشنواره ملی رویش ارسال گردد.

ت) با هدف ارتقاء سطح کمی و کیفی جشنواره رویش دانشگاهی، از ظرفیت­های استانی، خیرین و حامیان مالی علاقه­مند استفاده گردد.

ث) در امر داوری بخش­های مختلف رقابتی جشنواره رویش دانشگاهی شایسته است از داوران خوش نام، صاحب نظر و آشنا با فضای دانشگاهی استفاده شود. بر این اساس استفاده از ظرفیت­های اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارشناسان فرهنگی خبره (با تخصص هاي مرتبط) در سطح استان می­تواند بر غنای هر چه بیشتر جشنواره بیافزاید.

ج) برگزاری مراسم اختتامیه، اهداء جوایز و تقدیر از بخش­های رقابتی جشنواره رویش دانشگاهی؛ اعم از کانون­های برگزیده، آثار فردی و گروهی برگزیده و طرح ها و ایده­های برگزیده توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزامی است.

 

4ـ5ـ2ـ نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه های ستادی:

با توجه به تعدد مراکز دانشگاهی تحت پوشش دانشگاه­های ستادی (پیام نور، جامع علمی و کاربردی، فنی و حرفه­ای، فرهنگیان) وظیفه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی بر عهده معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها می­باشد. بر این اساس نکاتی چند در مورد نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی به شرح ذیل ذکر می­گردد:

الف) در بخش رقابتی در حوزه کانون برگزیده دانشگاهی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها (هریک) مجاز به معرفی حداکثر 3 کانون از کل مراکز تابعه به جشنواره ملی رویش می­باشند.

ب) در بخش آثار و دستاوردهای فردی سازمان مرکزی این دانشگاه­ها در هر کدام از رشته­ها (پیوست 4) امکان معرفی7 اثر و در بخش آثار و دستاوردهای گروهی امکان معرفی 5 اثر را به جشنواره ملی رویش دارا می باشند.

پ) در بخش ایده­ها و طرح های برگزیده دانشگاه­های ستادی (هریک) مجاز به معرفی 10 طرح و ایده شاخص می­­باشند.

ت) در بخش غیر رقابتی این دانشگاه­ها تابع مقررات و ضوابط کلی جشنواره بوده و در بخش نمایشگاه به ارائه آثار و دستاوردهای مراکز تابعه خواهند پرداخت.

ث) در بخش تقویم جشنواره رویش دانشگاهی، تاریخ تولید آثار و… این دانشگاه­ها تابع ضوابط و مقررات قید شده در این دستورالعمل می باشند.

ج) در خصوص میزبانی جشنواره رویش دانشگاهی، امکان برگزاری به صورت متمرکز و یا در چند واحد دانشگاهی (منطقه­ای و…) وجود دارد.

 

5ـ5ـ2ـ نحوه برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی در دانشگاه­ها و موسسات غیرانتفاعی:

الف) در بخش رقابتی در حوزه کانون برگزیده دانشگاهی این دانشگاه­ها مجاز به معرفی حداکثر 1 کانون به جشنواره ملی رویش می باشند.

ب)در بخش آثار و دستاوردهای فردی این دانشگاه­ها در هر کدام از رشته­ها (پیوست 4) امکان معرفی2 اثر و در بخش آثار و دستاوردهای گروهی در هر رشته امکان معرفی 1 اثر را به جشنواره ملی رویش دارا می­باشند.

پ) در بخش ایده­ها و طرح های برگزیده، این دانشگاه­ها مجاز به معرفی 3 طرح و ایده شاخص می­­باشند.

ت) در بخش غیر رقابتی این دانشگاه­ها تابع مقررات و ضوابط کلی جشنواره بوده و در بخش نمایشگاه به ارائه آثار و دستاوردهای کانون­های دانشگاه خود خواهند پرداخت.

ث) در بخش تقویم جشنواره رویش دانشگاهی، تاریخ تولید آثار و… این دانشگاه­ها تابع ضوابط و مقررات قید شده در این دستورالعمل می­باشند.

دانشگاه اراک

دانشگاه تبریز